Afscheid nemen

Een afscheid is een moment waarop we vaak dichtklappen of onze emoties ons de baas worden. Je wil nog zoveel zeggen, herinneringen ophalen, maar door het verdriet krijg je de woorden er niet uit. Toch wil je heel graag dat de uitvaart een persoonlijk afscheid is, met een lach en een traan. Een moment dat recht doet aan het leven en karakter van de persoon van wie je afscheid moet nemen.

Mag ik je daarbij helpen?

★ In memoriam

De praktische zaken regelt de uitvaartondernemer. Ik geef samen met de nabestaanden invulling aan de vorm en inhoud. Aan de hand van anekdotes en herinneringen schrijf ik een passend in memoriam.

★ Uitvaartspreker

Namens de partner, familie of vriend(in) kan ik vervolgens ook spreken bij het afscheid. Of we doen het samen. Of ik kan alleen de omlijsting verzorgen of stand-by zijn mocht iemand het halverwege de toespraak toch te kwaad krijgen. Wat voor jullie prettig voelt.

★ Rouwcommunicatie

Naast een in memoriam of levensverhaal, kan ik ook helpen met de teksten voor de rouwkaart en eventueel bidprentje en/of advertentie.

★ Jouw eigen afscheid

Het kan ook zo zijn dat je jouw eigen afscheid vorm wilt geven. Voor het zover is jouw verhaal kunnen nog vertellen. Een laatste boodschap delen met degene die je helaas moet achterlaten.

Bij een verlies lijkt het toch of de tijd even stil staat en je met elkaar in een bubbel leeft. Om mij als buitenstaander daarin toe te laten, moet dan goed voelen. Ik maak daarom altijd eerst vrijblijvend tijd om kennis te maken met elkaar voordat je besluit of je van mijn hulp gebruik wilt maken.