Bruiloftactie 2022,  Liefde vieren

Iedereen is het waard om de liefde te vieren

Als beroepsromanticus vind ik dat iedereen de liefde zou moeten kunnen vieren. Tijdens de coronatijd waren veel huwelijken uitgesteld. Daarom besloot ik met Valentijn dit jaar (2022) dat ik een gebaar wilde maken, uit liefde voor de liefde. Ik deed een oproep voor een bruidspaar dat door tegenslag niet in staat was geweest om te trouwen. En toen gebeurde er iets wat alleen maar kan gebeuren als mensen hun hart laten spreken…

Nog diezelfde dag haakte fotografe Pauline Rote aan. “Wat een te gek idee! Ik bied graag ook mijn diensten aan om een mooie reportage te maken.” We deden een oproep en binnen no time hadden we bijna een compleet pakket voor een fantastische bruiloft: trouwambtenaar, weddingplanner, bruidsjurk, kapster, foto, video, bruidstaart, bloemen, trouwauto, dj met photobooth. We hoefden alleen nog maar een bruidspaar te vinden.

En dat was misschien wel de moeilijkste opgave. Zo veel mooie en verdrietige verhalen die je raken. Hoe kun je daar een keuze uit maken? Iedereen verdient het om de liefde te vieren. Dus hebben we ook naar de praktische kant gekeken. Welke datum past alle partijen? Wat is haalbaar? Zeker in een toptrouwseizoen waarin zo veel stellen hun uitgestelde bruiloft willen inhalen.

Lorraine, Devon, Nola & Ruby

Liefde op het eerste gezicht

We kozen uiteindelijk unaniem voor Lorraine en Devon. Een ontzettend innemend en lief stel uit Moerkapelle met twee dotten van dochters. Ze ontmoetten elkaar in 2018 op een datingapp en het was liefde op het eerste gezicht. Helaas ging Devon door een moeilijke tijd. Hij was vanuit Sint Maarten naar Nederland gekomen om te studeren. Door tegenslag had hij op dat moment geen eigen woonruimte. Hij had twee banen om zijn leven weer op de rit te krijgen. Lorraine had haar hart al voor hem opengesteld en besloot ook ruimte in haar huis te maken. Dus trok Devon na drie maanden al bij haar in.

Over één ding waren ze het al heel snel eens: met jou wil ik kinderen. En omdat de liefde zo sterk voelde, besloten ze er ook meteen voor te gaan. Lorraine raakte al snel zwanger. Ze waren ‘over the moon’ zo blij. Maar dit geluk was helaas van korte duur. Enkele weken later kreeg Lorraine een miskraam. Een enorm verdriet dat ze besloten te verwerken door de familie van Devon in St. Vincent te bezoeken. Bij terugkomst bleek Lorraine opnieuw in verwachting.

“Ik was bang dat hij er niet meer zou zijn als mijn dochter naar de basisschool zou gaan.”

In voor- en tegenspoed

Het was een intense zwangerschap waarin ze ook nog te maken kregen met ernstige gebreken aan hun huis. Ze moesten zo snel mogelijk andere woonruimte vinden. Dat was echter niet zo eenvoudig gedaan als gezegd. Terwijl ze er het beste van probeerden te maken, werd Devon ziek. Zijn benen en buik zwelden op en hij had onverklaarbare buikpijn. Er volgde een onzekere periode van doktersbezoeken en onderzoeken. Uiteindelijk belandde Devon in het ziekenhuis waar hij drieëneenhalve week heeft gelegen en het op een gegeven moment zelfs kantje boord was. Lorraine zat ondertussen in de laatste weken van haar zwangerschap en stond er, hoogzwanger, alleen voor in een huis dat van ellende aan elkaar hing en doordrongen was van schimmel.

Lorraine vreesde dat ze de liefde van haar leven gevonden had en hem al weer zou verliezen. “Ik was bang dat hij er niet meer zou zijn als mijn dochter naar de basisschool zou gaan. Dan sta ik er alleen voor. Het gaat nu redelijk, maar soms gaat het ook echt heel slecht met hem.” Devon bleek Lupus te hebben, een ongeneeslijke auto-immuunziekte waarbij er ontstekingen in het lichaam ontstaan die schade aan weefsel en organen veroorzaken. Daarbij heeft hij Nefrotisch syndroom opgelopen waardoor zijn nierfilters niet meer goed werken. Dat zorgt voor een ernstig eiwittekort in zijn lichaam. De oorzaak van enorme vermoeidheid en vochtophopingen.

Hoe ziek Devon ook was, hij voelde zich enorm verantwoordelijk voor zijn prille gezin. Terwijl hij in het ziekenhuis lag, vond hij een ander huis. “Ik wilde niet dat mijn kind in dat bouwval geboren zou worden.” Drie weken voor de geboorte van Nola, woonden ze in hun nieuwe huis. “Ik geloof dat je je niet op het probleem moet focussen, maar op de oplossing.” Zijn gezin is zijn grootste drijfveer. Of er een tweede kindje zou kunnen komen, was nu echter onzeker door de zware medicatie. Dus toen Lorraine in juni 2020 toch opnieuw zwanger bleek te zijn, waren ze ontzettend dankbaar. Opnieuw kreeg ze een bloeding in het begin en de echo liet geen hartje meer zien. Maar twee weken later was er dan toch een negen weken volgroeide foetus te zien. Een wondertje. In maart 2021, midden in de lockdown, is Ruby geboren.

“Ik probeer altijd naar de positieve kant te blijven kijken.”

Devon moet vanwege zijn ziekte iedere dag een handvol aan medicijnen slikken en is niet meer in staat om te werken. Hij moet zijn energie sparen en doseren om de normale dagelijkse dingen te kunnen doen, laat staan klusjes in huis of een vierjaardag vieren. Ondanks dat, proberen Lorraine en Devon met hun twee prachtige meisjes zo veel mogelijk fijne momenten samen te beleven. “Ik probeer altijd naar de positieve kant te blijven kijken.” Maar het leven van Devon is 180 graden anders dan hij zich had voorgesteld toen hij met Lorraine aan een gezinnetje begon.

Compleet

Vlak voordat Nola één jaar werd, hadden ze een klein genderreveal-moment met familie. De familie in Sint Maarten keek online mee. En Devon had stiekem iets speciaals gepland. “Ik voelde dat het tijd was en wilde onze liefde compleet maken.” Hij ging op zijn knieën en vroeg Lorraine ten huwelijk. Hun allergrootste wens was, om begin 2022 in het bijzijn van de familie op Sint Maarten te trouwen. Maar corona gooide roet in het eten. Die droom hebben ze dus laten varen en ze durfden geen plannen meer te maken. Lorraine wilde zo graag trouwen en eigenlijk niet langer wachten. “Op een gegeven moment dacht ik: we gaan wel op maandagochtend langs het gemeentehuis. We doen gewoon helemaal geen feest meer, want wat gaat de tijd ons nog brengen? En toen kwam jullie actie voorbij…”

Lorraine en Devon waren in shock dat ze de gelukkigen zijn van deze bruiloftactie. “Wij vinden ons verhaal niet zo bijzonder. Zijn wij dit waard?”

Namens alle betrokken trouwondernemers: JA! Jazeker zijn jullie het waard. Iedereen is het waard om de liefde te mogen vieren en iedere verhaal is bijzonder!

Op 22 april zochten we Lorraine en Devon op om hen te verrassen met het goede nieuws en uitgebreider kennis te maken met hen en hun verhaal. Wesley van Heugten van Shoot Creative Film & Media Productions, ging mee en legde dit vast in deze prachtige video:

Inmiddels zijn de voorbereiding in volle gang en gaan Lorraine en Devon op 11 november 2022 trouwen.

Ondernemers bruilofactie 2022

Aan deze actie werken tot nu toe mee: