Huwelijk,  Liefde vieren,  Referenties

Marcel & Linda – 25 juni ’22

Huisje, boompje, beestje, was altijd al Linda haar wens. Zoals ze vroeger Levensweg speelde met haar nichtjes, zo zou het moeten gaan: je ontmoette de ware, ging trouwen en dan kreeg je kinderen. De ware liet echter even op zich wachten, maar in Marcel had ze hem gevonden. Op 29 juli 2016 ontmoetten ze elkaar tijdens een barbecue waar de vonk meteen oversloeg. En aangezien ze beide de dertig al gepasseerd waren, besloten ze er meteen voor te gaan. Drie maanden later verrasten ze familie en vrienden met het bericht dat ze gingen samenwonen en zwanger waren.

Maar helaas… in het spel van het leven, is de realiteit soms hard als je op het verkeerde vakje komt. Met 28 weken werd op 26 april 2017 de kleine Luca geboren. In principe voldragen genoeg om het te overleven. Helaas overleed hij na 8 dagendoordat hij ziek werd van een zeldzame en ernstige darmontsteking. Een ongelooflijk verdriet in hun prille relatie.

Hun liefde en wens om een gezinnetje te stichten, was groter en sterker dan het verdriet. Ongeveer een jaar later was Linda opnieuw in verwachting. Op 3 december 2018, met 33 weken, werd hun tweede zoon, Levi geboren. Hoe hard is het leven dan als ze voor de tweede keer getroffen worden door hetzelfde noodlot. Dat gaat al je voorstellingsvermogen te boven. En helaas zijn er ook geen antwoorden, die je helpen zo’n ongelooflijk groot verlies te begrijpen.

Waar ik wel een antwoord op heb, is de vraag of liefde kan overwinnen. Dan zijn Linda en Marcel voor mij het bewijs.

“We gaan voor het leven!”

Linda wilde het liefst groots trouwen, maar voor Marcel hoefde dat niet. Dus tekenden ze op maandag 20 juni hun geregistreerd partnerschap. Op zaterdag 25 juni 2022 vierden zij hun liefde. De familie dacht dat ze voor een barbecue en feest bij De Mispelhoef kwamen. Het was dan ook een leuke verrassing voor iedereen dat ze er getuigen van mochten zijn dat Linda en Marcel in vol ornaat ‘ja!’ zeiden tegen elkaar. Samen met Mika, hun blakende, prachtige, vrolijke derde zoon. Een teken van liefde, van hoop, van kracht en verbinding. Een mooier symbool is er niet. Linda zei tegen mij: “We gaan voor het leven!”

En als ik dan zulke appjes krijg de volgende dag, is mijn missie geslaagd:

“π‘°π’Œ 𝒉𝒆𝒃 π’—π’‚π’π’Žπ’Šπ’…π’…π’‚π’ˆ 𝒉𝒆𝒕 𝒗𝒆𝒓𝒉𝒂𝒂𝒍 π’π’π’ˆ π’ˆπ’†π’π’†π’›π’†π’. π‘΄π’π’π’Šβ€¦. 𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒕𝒓𝒐𝒆𝒓𝒅𝒆 π’Žπ’† π’˜π’†π’†π’“. 𝑱𝒆 𝒉𝒆𝒃𝒕 𝒉𝒆𝒕 𝒗𝒆𝒓𝒉𝒂𝒂𝒍 π’Žπ’π’π’Š 𝒗𝒆𝒓𝒕𝒆𝒍𝒕. 𝑢𝒏𝒔 𝒗𝒆𝒓𝒉𝒂𝒂𝒍 π’Žπ’†π’• 𝒆𝒆𝒏 𝒕𝒓𝒂𝒂𝒏 𝒆𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒍𝒂𝒄𝒉… π‘«π’‚π’π’Œπ’‹π’†π’˜π’†π’ 𝒗𝒐𝒐𝒓 π’…π’Šπ’• π’ˆπ’†π’˜π’†π’π’…π’Šπ’ˆπ’† π’Žπ’π’Žπ’†π’π’• ❀”

Foto’s: Lovana Fotografie