Huwelijk,  Liefde vieren,  Referenties

Serina & Luc – 22 juli ’22

Serina is al vanaf de lagere school een vriendinnetje van mijn zusje. Ze kwam twintig jaar geleden bij ons op kraamvisite en op de bruiloft van mijn zusje op 24 juli 2021, ontmoetten we elkaar weer. Een tijdje daarna werden we uitgenodigd voor een etentje. Serina was door haar grote liefde Luc ten huwelijk gevraagd en ze wilden graag dat ik ook hun verhaal zou vertellen.

Dat deed ik vanzelfsprekend met alle liefde. Net als bij iedere bruidspaar, maak ik tijd om alle ins en outs te leren kennen. Als je elkaar al beter kent, gaat dat nog nét wat makkelijker. Tijdens een ongedwongen avond met homemade pizza en wijn, kletsten we uitegbreid over hun liefde en leven samen. Het voelde blijkbaar zo vertrouwd, dat Serina zich naderhand ook een beetje zorgen maakte. Had ze niet te veel blootgegeven? Was ze niet te openhartig geweest? Haar grote dag moest perfect worden en tot het laatste moment, twijfelde ze over van alles, terwijl Luc het budget en de de hele planning keurig in Excel had staan. “Krijg ik de speech vooraf nog te zien?”, vroeg ze. Natuurlijk niet. Maar ik verzekerde haar dat ik never nooit iets zou zeggen dat ze in verlegenheid zou brengen. Met de anekdotes die ik verzamel zorg ik hooguit voor blozende gezichten, een lach van plezier of een traan van ontroering en altijd met respect.

Samen kom je verder

Luc en Serina hebben beiden hun roots in Zuid-Limburg. Toen ze elkaar ontmoette, woonde Luc inmiddels al een tijd in Utrecht. En hij wist zeker dat hij daar ook zijn leven wilde opbouwen. Dus leerde hij Serina zijn Utrecht kennen en nam haar mee naar alle leuke plekjes. En zo verloor Serina niet alleen haar hart aan Luc, maar ook aan het mooie Utrecht met de grachtjes en vele straatjes. Ze vond een baan in Hilversum, verkocht al haar spulletjes op Marktplaats en stak niet veel later met Pablo, haar kat, de rivieren over.

De provinciegrens was niet de enige die Serina overbrugde, nadat ze Luc leerde kennen. Luc had al best wat gereisd en dat vond Serina heel interessant. Ze hing aan zijn lippen als hij daarover vertelde. Ze wilde graag met hem de wereld ontdekken. Dus dat deden ze. In Mexico ontdekten ze Maya tempels, in Peru beklommen ze de Machu Picchu, wolkenkrabbers en tempels in Maleisië, doorkruisten jungle in Borneo, aten pretzels en gingen underground in Berlijn, voeren in een gondel in Venetië, chillden op witte stranden en vierden kerst op Aruba, proefden port in Portugal en dan ben ik vast nog een paar bestemmingen vergeten. In Portugal, ging afgelopen zomer te midden van de wijngaarden Serina’s wens om ten huwelijk gevraagd te worden, in vervulling. Het plannen van de droombruiloft kon beginnen. En tussendoor werd er nog even op safari gegaan in Zuid-Afrika.

Een oud Afrikaans gezegde luidt: als je snel wil gaan, ga je alleen. Als je ver wil komen, ga je samen. Nou, dat hebben zij ter harte genomen. Ik weet zeker dat ze elkaar met elke reis en elke ervaring steeds beter leerden kennen. ‘Ja’ zeggen tegen elkaar, is slechts een formaliteit van een keuze die ze al lang gemaakt hebben: samen het avontuur van het leven aangaan.

Op 22 juli 2022 was hun grote dag. De bohemian bruiloft vond plaats in het prachtige Fort bij Vechten. Dit keer had ik de eer om samen met mijn lief de hele dag mee te mogen vieren. Dat was natuurlijk extra bijzonder.

En… ik heb de verwachtingen van Luc en Serina kunnen overtreffen:

𝑺𝒊𝒍𝒗𝒊𝒂 𝒉𝒆𝒆𝒇𝒕 𝒐𝒏𝒛𝒆 𝒄𝒆𝒓𝒆𝒎𝒐𝒏𝒊𝒆 𝒎𝒂𝒈𝒊𝒔𝒄𝒉 𝒈𝒆𝒎𝒂𝒂𝒌𝒕! 𝑶𝒏𝒔 𝒗𝒆𝒓𝒉𝒂𝒂𝒍 𝒉𝒆𝒆𝒇𝒕 𝒛𝒆 𝒗𝒆𝒓𝒕𝒆𝒍𝒅 𝒛𝒐𝒂𝒍𝒔 𝒉𝒆𝒕 é𝒄𝒉𝒕 𝒘𝒂𝒔. 𝒁𝒆 𝒉𝒆𝒆𝒇𝒕 𝒐𝒏𝒔 𝒂𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒍𝒂𝒄𝒉𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒎𝒂𝒂𝒌𝒕, 𝒐𝒏𝒕𝒓𝒐𝒆𝒓𝒅, 𝒂𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒅𝒆𝒏𝒌𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒛𝒆𝒕 𝒆𝒏 𝒊𝒌 𝒅𝒆𝒏𝒌 𝒐𝒐𝒌 𝒆𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒍𝒆𝒃𝒐𝒆𝒍 𝒎𝒆𝒏𝒔𝒆𝒏 𝒈𝒆ï𝒏𝒔𝒑𝒊𝒓𝒆𝒆𝒓𝒅. 𝒁𝒆 𝒉𝒆𝒆𝒇𝒕 𝒐𝒐𝒈 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝒅𝒆𝒕𝒂𝒊𝒍𝒔 𝒊𝒏 𝒐𝒏𝒔 𝒗𝒆𝒓𝒉𝒂𝒂𝒍 𝒅𝒊𝒆 𝒃𝒊𝒋𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓 𝒛𝒊𝒋𝒏 𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒆𝒄𝒉𝒕 𝒗𝒂𝒏 𝒐𝒏𝒔 𝒎𝒂𝒌𝒆𝒏.

𝒁𝒊𝒋 𝒍𝒂𝒂𝒕 𝒍𝒊𝒆𝒇𝒅𝒆 𝒘𝒆𝒓𝒌𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌 𝒔𝒑𝒓𝒆𝒌𝒆𝒏. 𝑾𝒊𝒋 𝒍𝒆𝒛𝒆𝒏 𝒅𝒆 𝒄𝒆𝒓𝒆𝒎𝒐𝒏𝒊𝒆 𝒏𝒐𝒈 𝒓𝒆𝒈𝒆𝒍𝒎𝒂𝒕𝒊𝒈 𝒏𝒂. 𝑾𝒂𝒕 𝒘𝒂𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒎𝒐𝒐𝒊!😍

Foto’s: Niels Scheurwater Fotografie