Bruiloftactie 2022,  Liefde vieren,  Referenties

Lorraine & Devon – 11 november ’22

Wauw, wauw, wauw! Trots en dankbaar voel ik me als ik terugkijk op de droombruiloft van Lorraine en Devon. Op een prachtige najaarsdag zeiden ze “I do” tegen elkaar. Een dag die volledig in het teken stond van de liefde. Met hoofletters. Omdat Lorraine en Devon echt bewijzen hoe sterk liefde kan zijn. En omdat deze dag bewijst wat er mogelijk is als je liefde laat spreken. Een aantal fantastische collega-ondernemers vonden, net als ik, dat iedereen het verdient om de liefde te vieren. Samen hebben we een droom werkelijkheid laten worden en onuitwisbare herinneringen vastgelegd.

Dit initiatief ontstond toen ik met Valentijnsdag een oproep op social media plaatste. De wereld ging langzaam weer open na corona. En ik wilde een stel helpen dat door tegenslag niet in staat was geweest om te trouwen. Fotograaf Pauline Rote vond het een mooi idee en wilde meedoen. Als snel hadden we een heel bruiloftsteam en hoefden we alleen nog maar een bruidspaar te kiezen… Na zorgvuldig wikken en wegen, kozen we voor Lorraine en Devon. Daarover lees je meer in ‘Iedereen is het waard om de liefde te vieren’.

11 november 2022 was het dan eindelijk zover. De dag waarvan Lorraine al niet meer had verwacht dat die zou komen. Zij en Devon hadden al een zware tijd achter de rug en toen kwam corona met alle beperkingen daar nog bovenop. Dus Lorraine zag zichzelf dan maar op een maandagmorgen op het stadhuis trouwen. Gelukkig was dat niet nodig. Op de bijzondere locatie van het NOZEMA Zendstation, vierden zij in vol ornaat hun liefde. Met hun dochtertjes en al hun familie en vrienden erbij, zelfs degenen aan de andere kant van de oceaan via een livestream. Omdat veel familie en vrienden uit het Caribisch gebied komen, hadden ze gevraagd of ik de ceremonie in het Engels wilde doen. Of course!

Humor

Hun verhaal begint ergens in september 2017. Een aantal jaar daarvoor was Devon naar Nederland gekomen om te studeren en inmiddels probeerde hij zijn leven hier op te bouwen. Helaas kreeg hij wat tegenslagen voor zijn kiezen. Om rond te komen had hij twee banen en woonde hij bij een vriend. Tijd en energie om iemand te ontmoeten had hij eigenlijk niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig online datingapps. En als je dan met dezelfde prachtige, blonde vrouw op twee apps een match hebt, dan laat je die kans niet voorbij gaan. Lorraine die haar leven eigenlijk aardig op de rit had, was nog wat terughoudend, maar besloot deze “big smiling guy” een kans te geven.

Op een gegeven moment chatten ze afwisselend tussen drie verschillende apps. Soms wel uren aan een stuk. “I was so excited that she understood my bad Caribbean English and laughed at my jokes. There was just a flow between us already in our online conversations. I told her I’ll make you laugh so hard, that you forget that I am ugly”, vertelde Devon.

En dat deed hij. Nog steeds. Humor is een belangrijke waarde in hun relatie. Maar niet om gebrek aan looks te compenseren. In tegendeel. Toen ze elkaar ‘irl’ ontmoetten voor een eerste date, was Lorraine op slag verliefd op deze “huge teddy bear with his big smile” die haar meteen een stevig knuffel gaf. Ze besloot hem niet meer te laten gaan. Drie maanden later trok Devon bij haar in. De gesprekken gingen al snel over serieuzere onderwerpen, zoals het stichten van een gezin. Ze hadden er de leeftijd voor, het voelde goed, dus besloten ze ervoor te gaan.

Van romcom naar drama

Helaas veranderde deze romantische start van hun relatie al snel in een drama. Lorraines eerste zwangerschap eindigde in een miskraam. En toen ze opnieuw in verwachting was, was het alles behalve een roze wolk. Het huurhuis waar ze in woonden vertoonde steeds meer gebreken. En tot overmaat van ramp werd Devon ziek. Zijn benen en buik zwollen op en hij had onverdraaglijke pijn. Vele doktersbezoeken volgden. Uiteindelijk belandde hij vechtend voor zijn leven in het ziekenhuis. De diagnose: Lupus met nefrotisch syndroom. Al die tijd was zijn gezin zijn hoogste prioriteit. Hij was vastbesloten om dit te boven te komen en een beter woonplek te vinden. “No way my baby would have to be born in a ruin of a house. I deeply believe you have to focus on the solution and not the problem. That is the only way you can move forward. My family is my motivation.” En gelukkig kwam het goed. Ze vonden een fijne plek waar dochter Ruby werd geboren. En tegen alle verwachtingen in, vanwege Devons medicijngebruik, verraste het leven hen met nog een wonder. Ruby kreeg er een zusje bij: Nola.

Kroon op de relatie

Trouwen was voor Lorraine en Devon een kroon op hun relatie. Dat laten de door hun zelf ontworpen ringen dan ook zien. Voor Devon is Lorraine “the woman I can lean on when I’m down, who fills those blank and empty spaces when I am not able to myself. She is my biggest cheerleader, she motivates me, gets me back on track, and encourages me to do better. Sometimes a challenge, but that keeps me on my toes.” Op zijn beurt weet Devon precies wie Lorraine is en wat ze nodig heeft: “Therefore he is my favorite person and my biggest support when it comes to raising the girls and facing all that life throws at me.

De ‘worse days’ hebben ze samen al overwonnen. Ik gun dit stel dan ook alleen maar ‘better days to come!’ Het was een eer dat ik symbolisch deze kroon erop heb mogen zetten.

“๐‘ฑ๐’† ๐’‰๐’†๐’ƒ๐’• ๐’๐’๐’” ๐’—๐’†๐’“๐’‰๐’‚๐’‚๐’ ๐’›๐’ ๐’Ž๐’๐’๐’Š ๐’—๐’†๐’“๐’˜๐’๐’๐’“๐’…, ๐’›๐’†๐’๐’‡๐’” ๐’‰๐’†๐’๐’†๐’Ž๐’‚๐’‚๐’ ๐’Š๐’ ๐’‰๐’†๐’• ๐‘ฌ๐’๐’ˆ๐’†๐’๐’” ๐’—๐’†๐’“๐’•๐’†๐’๐’…. ๐‘ฑ๐’† ๐’‰๐’†๐’ƒ๐’• ๐’‹๐’† ๐’…๐’๐’๐’“ ๐’๐’๐’›๐’† ๐’๐’‚๐’๐’ˆ๐’† ๐’—๐’†๐’“๐’‰๐’‚๐’๐’†๐’ ๐’ˆ๐’†๐’˜๐’๐’“๐’”๐’•๐’†๐’๐’… ๐’†๐’ ๐’ƒ๐’†๐’๐’• ๐’ƒ๐’Š๐’‹ ๐’…๐’† ๐’Œ๐’†๐’“๐’ ๐’–๐’Š๐’•๐’ˆ๐’†๐’Œ๐’๐’Ž๐’†๐’. ๐‘ฎ๐’†๐’›๐’Š๐’†๐’ ๐’˜๐’Š๐’‹ ๐’ƒ๐’†๐’Š๐’…๐’†๐’ ๐’๐’๐’ˆ๐’‚๐’ ๐’๐’‚๐’๐’ˆ ๐’—๐’‚๐’ ๐’”๐’•๐’๐’‡ ๐’Œ๐’–๐’๐’๐’†๐’ ๐’›๐’Š๐’‹๐’, ๐’Š๐’” ๐’…๐’Š๐’• ๐’†๐’„๐’‰๐’• ๐’†๐’†๐’ ๐’ˆ๐’‚๐’—๐’†. ๐‘ซ๐’‚๐’๐’Œ ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‚๐’๐’๐’†๐’”, ๐’…๐’† ๐’‚๐’„๐’•๐’Š๐’† ๐’†๐’ ๐’‹๐’๐’– ๐’‚๐’๐’” ๐’‘๐’†๐’“๐’”๐’๐’๐’. ๐‘ฏ๐’†๐’• ๐’˜๐’‚๐’” ๐’†๐’†๐’ ๐’‡๐’‚๐’๐’•๐’‚๐’”๐’•๐’Š๐’”๐’„๐’‰๐’† ๐’…๐’‚๐’ˆ, ๐’…๐’Š๐’† ๐’˜๐’Š๐’‹ ๐’๐’Š๐’†๐’• ๐’Ž๐’†๐’†๐’“ ๐’‰๐’‚๐’…๐’…๐’†๐’ ๐’—๐’†๐’“๐’˜๐’‚๐’„๐’‰๐’•, ๐’Ž๐’‚๐’‚๐’“ ๐’…๐’Š๐’† ๐’Š๐’” ๐’ˆ๐’†๐’“๐’†๐’‚๐’๐’Š๐’”๐’†๐’†๐’“๐’… ๐’…๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’๐’– ๐’†๐’ ๐’‚๐’๐’๐’† ๐’‚๐’๐’…๐’†๐’“๐’†๐’.”

Lees na de foto’s door wie deze dag zo’n topdag is geworden…

Zij lieten liefde spreken

Vanuit de grond van mijn hart bedank ik mijn collega’s die behalve hun diensten, ook ontzettend veel positieve energie en liefde in deze dag hebben gestoken.

Bekijk ook de persoonlijke trouwclip van deze droomdag.